Naleśniki z tartym jabłkiem

4.47 (173 ocen)

Nie jakieś cieniutkie jak pergamin,ale konkretne grube.Szybko zaspakajają głód gdyż są bardzo sycące.

Składniki:

  • 2 szkl mąki pszennej
    2 szkl mleka
    2 jajka
    op cukru waniliowego
    szczypta soli
    2 duże jabłka
    2 łyżki oleju do smażenia
Wystaw ocenę:

4.47 (173 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki z tartym jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę, szczyptę soli, mleko,cukier waniliowy i jajko zmiksować. Odstawić na ok. 10 minut.
    W tym czasie obrać jabłka i zetrzeć je na tarce(duże oczka) . Na patelni rozgrzać olej. Starte jabłko wrzucić do ciasta, wymieszać. Chochelką wylewać porcje ciasta na patelnię.Każdego naleśnika smażyć z obu stron
    Podawać ze słodkimi dodatkami (konfitura,dżem,cukier puder)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować