Naleśniki toffi z serkiem i rodzynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Robimy ciasto naleśnikowe. Do miski wlewamy mleko i oba budynie, dobrze mieszamy, aby nie było grudek. Dopiero wtedy dodajemy resztę składników: wbijamy jajka, szczyptę soli, i kilka łyżek oleju (dzięki temu nie trzeba będzie dodawać później tłuszczu podczas smażenia, oraz mąkę, tyle, żeby ciasto miało konsystencję rzadkiej śmietany. Smażymy naleśniki na złoto.
Serek biały mieszamy z cukrem waniliowym, maślanką i rodzynkami, zostawiamy na chwilkę, żeby rodzynki nieco napęczniały w serowej masie. Nadziewamy naleśniki, nie żałując serka i zwijamy w rulonik.
Porady
Naleśniki można jeszcze podsmażyć na złotą skórkę, ale na zimno smakują równie dobrze z odrobiną dżemu, kwaśnej śmietany lub jogurtu owocowego.
Komentarze