Naleśniki po meksykańsku na ostro

4.5 (155 ocen)

  • 20 min

przepis z prześlij przepis z moimi dodatkami

  • 20 min

Składniki:

  • ciasto na naleśniki
    Farsz:
    50 dag dowolnego mięsa mielonego
    1 cebula
    4 ząbki czosnku
    1 puszka pomidorów w całości albo pokrojonych
    1 puszka sałatki meksykańskiej ja daje z Dawtona
    przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie, papryka słodka, papryka ostra
    startowany ser zólty
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki po meksykańsku na ostro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • naleśniki 1. przygotować ciasto na naleśniki i usmażyć na rozgrzanej patelni
  • farsz 2. Na rozgrzanej patelni podsmażyć dowolne mięso mielone, dodać cebulkę chwilkę podsmażyć, dodać umyte i pokrojone w plasterki pieczarki, chwilkę podsmażyć dostać pierz i sól, następnie dodać sałatkę meksykańska chwilkę podusić, dodajemy zmiksowane pomidory i czosnek doprawić do smaku solą, pieprzem, papryka ostrą i słodka i zioła prowansalskie
  • naleśnik z serem 3. Na usmażone naleśniki posypujemy starkowany ser żółty
  • gotowe naleśniki 4. Na naleśnik i ser nakładamy Gorący farsz meksykański żeby ser się rozpuścił i naleśniki były ciepłe i zawijamy je do środka

Porady

Naleśniki można podawać też na łagodno ja podałam wersje na ostro

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować