Naleśniki po meksykańsku

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jeśli chcesz zrobić coś pysznego i zaskoczyć wszystkich, polecam właśnie te placki.

Składniki:

  • ● 3 jajka
    ● 1,5 szkl. mleka
    ● 25 dag mąki
    ● 1 łyżeczka proszku do pieczenia
    ● 4 dag masła
    ● szkl. bulionu
    ● 1 puszka czerwonej fasoli
    ● 20 dkg cebuli
    ● ząbek czosnku
    ● 3 łyżki oleju
    ● 50 dag mielonego mięsa
    ● 2 łyżki koncentratu pomidorowego
    ● sałata
    ● sól
    ● kwaśna śmietana
    ● oregano
    ● pieprz

Naleśniki po meksykańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka, mleko, mąkę i proszek
    mieszamy, odstawiamy
    na pół godziny.
  • 2. Mięso, pokrojone cebule
    i czosnek podsmażamy na
    maśle, dodajemy koncentrat
    pomidorowy, fasolę, bulion,
    przyprawy i dusimy.
  • 3. Do ciasta dodajemy 1,5
    szkl. wody, mieszamy i smażymy
    grube naleśniki. Na naleśnik
    układamy porcję farszu
    mięsnego i składamy na pół,
    obok układamy listek sałaty
    z kleksem śmietany.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_11-2008

Komentarze

Podobne przepisy