Naleśniki po meksykańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.naleśniki
..................
Wszystkie składniki miksujemy ze sobą. Ciasto powinno mieć odpowiednią gęstość, dlatego jeśli jest za rzadkie dodajemy mąki, jeśli za gęste mleka lub wody
2.nadzienie
....................
Do wysokiej patelni dajemy 3 łyżki masła podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę dodajemy mięso mielone smażymy aż sie zarumieni.
Dodajemy paprykę pokrojoną w kostkę posypujemy przyprawami smażymy jeszcze przez chwilę.
Przecier pomidorowy rozrabiamy z małą ilością wody (ja dodałam jeszcze pół słoiczka sosu meksykańskiego) zalewamy mięso mieszamy, dodajemy odcedzony groszek i kukurydzę mieszamy i gotujemy przez chwilę.
Tak przygotowany gorący farsz nakładamy na połówkę naleśnika posypujemy startym serem i przykrywamy resztą naleśnika. Smacznego.
Komentarze