Naleśniki po meksykańsku

4.5 (144 ocen)

Naleśniki nie zawsze muszą być na słodko ;-)

Składniki:

  • Naleśniki
    ..................
    1,5 szklanki mleka
    1,5 szklanki wody
    1 jajko
    2 szklanki mąki
    szczypta soli

    Nadzienie
    ...................
    300g mięsa mielonego
    1/2 cebuli
    1papryka czerwona
    1puszka kukurydzy
    1puszka groszku
    mały przecier pomidorowy
    ser żółty
    sól,pieprz,wegeta,papryka ostra
    3 łyżki masła do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki po meksykańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. naleśniki
    ..................
    Wszystkie składniki miksujemy ze sobą. Ciasto powinno mieć odpowiednią gęstość, dlatego jeśli jest za rzadkie dodajemy mąki, jeśli za gęste mleka lub wody
  • 2. nadzienie
    ....................
    Do wysokiej patelni dajemy 3 łyżki masła podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę dodajemy mięso mielone smażymy aż sie zarumieni.
    Dodajemy paprykę pokrojoną w kostkę posypujemy przyprawami smażymy jeszcze przez chwilę.
    Przecier pomidorowy rozrabiamy z małą ilością wody (ja dodałam jeszcze pół słoiczka sosu meksykańskiego) zalewamy mięso mieszamy, dodajemy odcedzony groszek i kukurydzę mieszamy i gotujemy przez chwilę.
    Tak przygotowany gorący farsz nakładamy na połówkę naleśnika posypujemy startym serem i przykrywamy resztą naleśnika. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować