Naleśniki sojowo - razowe z czekoladą

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób

Zapraszam, na słodki, zdrowy obiad. Do zrobienia dżemu, którym wypełniłam naleśniki, użyłam miąższ, który pozostał mi po zrobieniu galaretki z rabarbaru i pomarańczy.

  • Dla 8 osób

Składniki:

  • Składniki na ok 16 -18 naleśników:

    Naleśniki:
    500 ml mleka sojowego czekoladowego
    300 ml wody mineralnej, lekko gazowanej
    200 g mąki orkiszowej - razowej
    150 g mąki sojowej
    3 jajka, u mnie organiczne
    Szczypta soli morskiej
    Olek do smażenia

    Farsz/Dżem:
    1 kg rabarbaru
    70 g brązowego cukru
    1 pomarańcza

    Dodatkowo:
    500 g serka białego, ulubionego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki sojowo - razowe z czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Naleśniki sojowo - razowe z czekoladą 1. Jeśli miąższ rabarbarowy, z którego ma powstać dżem nie został Wam tak jak mi, to możecie go teraz przygotować,
  • 2. Umyty rabarbar należy pokroić na małe części, wycisnąć sok z jednej pomarańczy, skórkę pokroić, wszytko wraz z cukrem umieścić w garnku i dusić do miękkości na małym ogniu, od czasu do czasu podlewając wodą.
  • 3. Jeśli miąższ Wam pozostał, postępujecie tak samo, omijając podlewanie wodą oraz skracając czas duszenia do 15 minut.
  • 4. Składniki na ciasto naleśnikowe umieścić w dużym naczyniu i dobrze zmiksować.
  • 5. Odstawić na 15 minut aby odpoczęło, a potem smażyć naleśniki po kilka minut z obu stron.
  • 6. Na usmażone naleśniki nakładać kilka łyżek farszu i serka.
  • Naleśniki sojowo - razowe z czekoladą 7. Można jeszcze raz zasmażyć, albo jeść lekko schłodzone.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować