Naleśniki na pikantnie

4.5 (174 ocen)

  • 15 min

Przepyszne naleśniki z pikantnym farszem, podane z sosem czosnkowym .... niebo w gębie :) Farsz można wykorzystać do ryżu, makaronu czy po prostu sam bez dodatków

  • 15 min

Składniki:

  • NALEŚNIKI
    2 jajka
    0,5l mleka
    300g mąki
    3 łyżki oleju
    szczypta soli
    FARSZ
    300g mielonego
    150g fasolki szparagowej
    150g cukinii
    pół bakłażana
    pół puszki fasoli czerwonej
    pół papryki
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki koncentratu
    2 łyżki kukurydzy
    1 ogórek konserwowy
    po pół łyżeczki:
    bazylia,carry, oregano, kolendra,
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki na pikantnie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • farsz do naleśników 1. naleśniki Wszystkie składniki mieszamy mikserem i wstawiamy do lodówki na czas robienia farszu, żeby ciasto odpoczęło

Porady

Gotowe naleśniki możemy zamrozić i jeśli będziemy mieli na nie ochotę, wystarczy włożyć do mikrofalówki, bądź poczekać, aż się odmrożą i podgrzać w piekarniku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować