Naleśniki na ostro

4.5 (143 ocen)

  • 40 min

Naleśniki na ostro to wspaniałe danie które dzięki wspaniałemu farszowi odmienia zwykłe popularne naleśniki.

  • 40 min

Składniki:

  • Naleśniki:
    -150 g mąki
    -2 jajka
    -250 ml mleka
    -szczypta soli
    -woda mineralna lub zwykła woda
    -masło lub olej roślinny do smażenia

    Farsz:
    -500g mięsa mielonego
    -1 czerwona papryka
    -2 cebule
    -150g pieczarek
    -puszka czerwonej fasoli
    -2ząbki czosnku
    -sól, pieprz, papryka słodka, chili
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki na ostro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki na ciasto krótko zmiksować i smażyć naleśniki na średniej patelni.

    Przygotować farsz:
    Na oleju usmażyć mięso, dodać cebulę, pieczarki, na końcu paprykę, fasole, pokrojony czosnek i przyprawy.

    Na naleśniki nałożyć po 2 łyżki farszu, złożyć jak chusteczkę, zapiekać w piekarniku w 180 stopniach przez 10 minut.

Porady

Dla lepszego efektu można polać sosem pieczeniowym i ozdobić natką pietruszki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować