Naleśniki meksykańskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki na naleśniki zmiksować i odstawić na 30 minut. Następnie usmażyć naleśniki na odrobinie oleju.
2.Cebulę drobno pokroić. Podsmażyć razem z mięsem na odrobinie oleju.
3.Paprykę pokroić. Czerwoną fasolę opłukać i razem z kukurydzą i papryką dodać do podsmażonego już mięsa. Przyprawić solą, pieprzem, paprykami oraz odrobiną chilli. Podsmażyć wszystko razem kilka minut.
4.Następnie dodać pomidory i koncentrat pomidorowy. Dokładnie wymieszać i kilka minut całość poddusić.
5.Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
6. Gotowy farsz rozsmarować na naleśnikach, dowolnie zwijać i ułożyć w naczyniu żaroodpornym (wysmarowanym wcześniej odrobiną oleju).
7.Całość posypać serem i zapiekać w piekarniku około 20 minut w 180 stopniach.
Komentarze