Przepis częściowo usłyszałam w telewizji ale już resztą musiałyśmy, z córką, wykombinować same. Nie wiemy jak danie faktycznie ma smakować, ale nasze naleśniki krabowe są wyśmienite.
Naleśniki krabowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z mąki, mleka, jajka i 3 łyżek oleju zmieszać z sobą do konsystencji przewidzianej do ciasta naleśnikowego
Robię zawsze to na oko
2.W miseczce mieszamy z sobą pokrojone na mniejsze kawałki surimi, serek, posiekany szczypior - odkładając nieco do końcowego posypania dania, doprawiamy pieprzem, sokiem i skórką z cytryny i odstawiamy do połączenia się smaków. Możemy dodać tu nieco oleju stosowanego do ciasta, ale nie jest to konieczne, gdyż ten z naleśnika i tak wspaniale uzupełni smak nadzieni
3.Smażymy naleśniki, układamy na nich nadzienie, zwijamy wszystko, posypujemy szczypiorkiem i zajadamy ze smakiem.
Komentarze