Naleśniki krabowe

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Przepis częściowo usłyszałam w telewizji ale już resztą musiałyśmy, z córką, wykombinować same. Nie wiemy jak danie faktycznie ma smakować, ale nasze naleśniki krabowe są wyśmienite.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - paluszki krabowe surimi: 1 opakowanie
    - serek mascarpone: 1 opakowanie
    - szczypiorek: 0.5 pęczka
    - pieprz cayenne: 1 szczypta
    - skórka i sok z połowy cytryny: 1 sztuka
    - olej aromatyzowany czosnkiem: 3 łyżki
    - olej do smażnia: 3 łyżki
    - mąka: 1 szklanka
    - mleko: 1 szklanka
    - woda gazowana: 1 szklanka
    - Jajko: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki krabowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z mąki, mleka, jajka i 3 łyżek oleju zmieszać z sobą do konsystencji przewidzianej do ciasta naleśnikowego
    Robię zawsze to na oko
  • 2. W miseczce mieszamy z sobą pokrojone na mniejsze kawałki surimi, serek, posiekany szczypior - odkładając nieco do końcowego posypania dania, doprawiamy pieprzem, sokiem i skórką z cytryny i odstawiamy do połączenia się smaków. Możemy dodać tu nieco oleju stosowanego do ciasta, ale nie jest to konieczne, gdyż ten z naleśnika i tak wspaniale uzupełni smak nadzieni
  • 3. Smażymy naleśniki, układamy na nich nadzienie, zwijamy wszystko, posypujemy szczypiorkiem i zajadamy ze smakiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować