Naleśniki biszkoptowe z orzechami

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Moje pyszne naleśniki z serkiem waniliowym i orzechami włoskimi są delikatnie słodkie.Można podać je na deser,ale też jako drugie danie obiadowe.

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • NA CIASTO::
    - mąka pszenna: 2 szklanki
    - mleko: 2 szklanki
    - woda gazowana: 50 mililitrów
    - jajka: 3 sztuki
    - cukier puder: 3 łyżki
    - sól: 1 szczypta
    - olej (słonecznikowy lub oliwa): 3 łyżki
    DODATKI::
    - serek twarogowy (naturalny): 200 gramów
    - jogurt naturalny: 4 łyżki
    - cukier waniliowy: 4 łyżki
    - orzechy włoskie (połówki): 36 sztuk
    - płatki czekoladowe: 6 łyżeczek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki biszkoptowe z orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wbić żółtka,a białka ubić na sztywną pianę.
  • 2. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem,szczyptą soli i olejem, stopniowo dodawać też mleko i wodę.Przesiać mąkę i dodać do masy wraz z ubitymi białkami,wymieszać.
  • 3. Na rozgrzanej patelni smażyć naleśniki.
  • 4. W misce wymieszać serek twarogowy z jogurtem i cukrem waniliowym,smarować naleśniki.Część serka przełożyć do szprycy i wyciskać na brzegu naleśnika.Posypać orzechami i zwijać w ruloniki.
  • 5. Na każdym naleśniku wycisnąć szprycą kilka porcji serka,a na nich ułożyć połówki orzechów włoskich.Talerze posypać cukrem pudrem i wiórkami czekolady,na każdym ułożyć naleśnik.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka pszenna Orzechy Serek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować