Naleśniki biszkoptowe z orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do miski wbić żółtka,a białka ubić na sztywną pianę.
2.Żółtka utrzeć z cukrem pudrem,szczyptą soli i olejem, stopniowo dodawać też mleko i wodę.Przesiać mąkę i dodać do masy wraz z ubitymi białkami,wymieszać.
3.Na rozgrzanej patelni smażyć naleśniki.
4.W misce wymieszać serek twarogowy z jogurtem i cukrem waniliowym,smarować naleśniki.Część serka przełożyć do szprycy i wyciskać na brzegu naleśnika.Posypać orzechami i zwijać w ruloniki.
5.Na każdym naleśniku wycisnąć szprycą kilka porcji serka,a na nich ułożyć połówki orzechów włoskich.Talerze posypać cukrem pudrem i wiórkami czekolady,na każdym ułożyć naleśnik.
Komentarze