Naleśniki à la Renata

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Kuchnia jest moim królestwem. Lubię wymyślać różne dania, jak np. te naleśniki.

Składniki:

  • Ciasto:
    1 szkl. mąki
    1,3 szkl. mleka
    3 jajka
    szczypta soli
    tłuszcz do smażenia.

    Nadzienie:
    35 dag białego sera
    1/2 puszki skondensowanego mleka słodzonego.

    Dekoracja:
    śmietana
    owoce

Naleśniki à la renata - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę, mleko, żółtka i sól miksujemy. Białka ubijamy i dodajemy do ciasta, delikatnie mieszając. Smażymy naleśniki na małym ogniu.
  • 2. Puszkę mleka gotujemy 3 godziny w garnku z wodą. Masę studzimy i mieszamy z rozgniecionym serem. Smarujemy placki i składamy w koperty. Przed podaniem naleśniki podsmażamy, dekorujemy śmietaną i owocami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2009

Komentarze

Podobne przepisy