Naleśniki a'la pizza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę pokroić w piórka. Pieczarki umyć, osuszyć i pokroić w cienkie plasterki. Na patelni rozgrzać jedną łyżkę oleju i zeszklić cebulę, dodać pieczarki i razem podsmażyć. Zdjąć z ognia.
2.Paprykę umyć, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w maleńką kosteczkę. Natkę pietruszki umyć, osuszyć i posiekać. Szynkę kroimy w drobny makaronik. Ser trzemy na tarce o dużyć otworach.
Jajka, wodę, mąkę i szczyptę soli wrzucić do wysokiej miski i zmiksować na ciasto jak na naleśniki. Do ciasta wsypać paprykę i natkę. Dodać sól i pieprz i dokładnie wymieszać.
3.Z ciasta z papryką i natką smażyć na patelni placki. Smażyć po obu stronach, a następnie na jedną usmażoną nałożyć porcję pieczarek z cebulką i szynki, posypać startym serem i oregano (smażymy na małym ogniu!). Patelnię przykryć pokrywką aby ser się roztopił.
4.Podawać ze świeżymy warzywami, np. pomidorami, ogórkami, groszkiem nie zapominając oczywiście o sosach – ostry pomidorowy i czosnkowy to podstawa :)
Smacznego!
Szukajcie więcej pyszności na www.gotujwkuchni.blox.pl
Komentarze