Naleśnikowe sushi z toffi

0 (0 ocen)

  • 40 min

Inna wersja tradycyjnych naleśników.

  • 40 min

Składniki:

  • Składniki

    1 szklanka mleka
    1 czubata szklanka mąki
    woda gazowana - 100 ml
    1 jajko
    szczypta soli
    2 łyżeczki cukru


    Masa

    1 opakowanie twarożku
    cynamon
    2 łyżeczki cukru pudru
    kilka krówek toffi

Naleśnikowe sushi z toffi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko, mąkę, wodę, cukier, jajko i szczyptę soli łączymy i dążymy do uzyskania gładkiej masy. Jesli ciasto będzie zbyt gęste należy dodać mleka/wody. Jeśli zbyt rzadkie - mąki. Do ciasta możemy dodać 3 łyżki oleju. Naleśnik podsmażamy z obudwu stron na rozgrzanej patelni.

    Twarożek łączymy z cynamonem i cukrem. Dokładnie mieszamy.
    Usmażone naleśniki smarujemy masą z twarożku. Dodajemy jeszcze cynamonu. Zawijamy. Tniemy na równe kawałki (jak na zdjęciu) uzyskując sushi.

    Krówki toffi rozpuszczamy. Tak przygotowanym sosem toffi polewamy danie.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy