Naleśnikowe ślimaczki

4.5 (186 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Idealna przekąska na zimno- szybka prosta, a niezwykle efektowna:)

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 6-8 naleśników ( do farszów słonych)
    1 opakowanie ser biało-czerwony topiony,
    100-150 gram pomidorów suszonych,
    150 gram szynki,
    1 mały pęczek szczypiorku



Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Naleśnikowe ślimaczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • naleśnik inaczej 1. Na przestudzone naleśniki nakładać naprzemiennie warstwy poszczególnych składników (zaczynając od brzegu posmarować fragment serkiem z pomidorami, następie serkiem śmietankowym i tak do kolejnego brzegu). Później na przygotowane naleśniki nakładać na zmianę warstwę szynki, szczypiorku, pomidorów. Zwinąć w rulon.
  • Gotowe ślimaczki 2. Odstawiamy na godzinę do lodówki. Przed podaniem tniemy na 1-1,5 cm plasterki

Porady

Szynkę możemy zastąpić łososiem wędzonym

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować