Naleśniczki Ogrodniczki

0 (0 ocen)

  • 40 min

Lubię eksperymentować z tradycyjnymi daniami. Tym razem "unowocześniłam" naleśniki:)

  • 40 min

Składniki:

  • 150 g mąki
    2 jajka
    250 ml mleka 1,5%
    szczypta soli
    3 łyżeczki masła
    woda mineralna
    parówki drobiowe(ok.8szt.)
    szpinak ok. 400-500 gram (może być mrożony)
    1 ząbek czosnku
    ketchup

Naleśniczki ogrodniczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowujemy tradycyjne naleśniki, czyli:jaja należy roztrzepać, dolać mleko, wody mineralnej i wymieszać. Potem stopniowo dosypywać mąki, dodać odrobinę soli i smażyć na rozgrzanej patelni.
    Osobno podsmażamy szpinak,dodajemy sprasowany ząbek czosnku i dusimy na maśle, przyprawiając solą oraz pieprzem do smaku. W drugim garnku gotujemy parówki.
    Następnie na usmażonych naleśnikach kładziemy szpinak, ugotowaną parówkę i zawijamy w naleśnik. Taki naleśnik polewamy ketchupem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy