Najeżone ciasteczka owsiane

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób

Ciasteczka owsiane z dodatkiem mąki pełnoziarnistej, z żurawiną, kokosem, orzeszkami, pestkami dyni i migdałami.

  • Dla 10 osób

Składniki:

  • 6 łyżek otrębów owsianych
    3 łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 jajko
    300ml mleka
    3 łyżki pestek dyni
    3 łyżki żurawiny
    3 łyżki orzeszków ziemnych
    2 łyżki kokosu
    2 łyżki migdałów
    aromat kokosowy
    słodzik/miód/cukier brązowy

Najeżone ciasteczka owsiane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Otręby zalewamy 200ml mleka, i podgrzewamy 2 minuty w mikrofali - można na kuchence gazowej.
    Mąkę, proszek, jajko, słodzik, aromat - miksujemy.
    Dodajemy podgrzane otręby, ziarna, żurawinę i kokos - mieszamy.
    Masę nakładamy łyżką na papier do pieczenia.
    Pieczemy ok 25 minut w temperaturze 180stopni.
    Najlepiej sprawdzać ciasteczka :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy