Nadziewane ziemniaki

0 (0 ocen)

Doskonały pomysł na pyszny obiad.

Składniki:

  • 12 ziemniaków
    10 rydzów
    2 cebule
    czosnek
    pieprz
    sól
    ser żółty
    margaryna

Nadziewane ziemniaki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki podgotować w mundurkach przez ok. 5 min. Przekroić wzdłuż i wydrążyć środki.
  • 2. Cebulę pokroić w kostkę, i podsmażyć na margarynie, dodać posiekany czosnek i rydze, a następnie środki z wydrążonych ziemniaków. Wszystko smażyć przez ok 10 min. Faszerować ziemniaki i piec na wytłuszczonej formie przez ok 30 min w 190*, pod konie pieczenia posypać ziemniaki serem żółtym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy