NADZIEWANE ROLADKI Z KURCZAKA W SOSIE ŚMIETANOWO-KOPERKOWYM

4.5 (184 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 45 min

Delikatne, soczyste mięso z piersi kurczaka obficie nadziane serowo-cebulowym farszem.Cieknie ślinka, prawda?Wszystko to oblane pysznym sosem śmietanowo-koperkowym.Danie łatwe, szybkie i niesamowicie smaczne.Wspaniały pomysł na niedzielny obiad dla całej rodziny.

  • 45 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    ( 2 porcje )

    * pierś z kurczaka – 1 szt ( ok.300 g )

    * ser żółty – ok. 100 g

    * cebula – 2 szt

    * śmietana 18% – 200 ml

    * mąka pszenna – 2 łyżki

    * bulion warzywny – 250 ml

    * koperek -1 garść

    * sól, pieprz, papryka – do smaku

    * olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Nadziewane roladki z kurczaka w sosie śmietanowo-koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Cebulę kroimy w piórka, podsmażamy na odrobinie oleju, studzimy, dodajemy starty ser żółty.

    Pierś z kurczaka oczyszczamy, robimy kieszonkę na całej długości, oprószamy z każdej strony solą i pieprzem.

    Do kieszonki wkładamy farsz serowo-cebulowy,spinamy wykałaczką albo delikatnie związujemy.

    Obtaczamy w mące, a następnie smażymy z każdej strony na odrobinie rozgrzanego oleju.

    Podlewamy szklanką bulionu i na wolnym ogniu dusimy do miękkości.

    Dodajemy słodką śmietankę i drobno posiekany koperek, gotujemy ok. 3 minuty.

    Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.

    Podajemy gorące!

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Farsz Kurczak Mięso Sery

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować