Nadziewane kotleciki

5 (178 ocen)

  • 30 min

kotleciki mielone z dodatkami

  • 30 min

Składniki:

  • mięso mielone 1/2 kg
    pieczarki 10 sztuk
    papryka 1 strąk
    posiekana natka pietruszki 1 łyżka
    ugotowana marchewka 3 sztuki
    zwykła bułka 1 sztuka
    mleko 1 szklanka
    jajka 1 sztuka
    gotowany boczek kilka słupków
    pieprz do smaku
    sól do smaku
    przyprawa do mięsa mielonego do smaku
    cebula 1 sztuka
    bułka tarta do panierki
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (178 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Nadziewane kotleciki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kotleciki nadziewane 1. Bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć. Dodać do mięsa mielonego. Skroić drobno cebulę doprawić do smaku. Marchew i paprykę pokroić w słupki odpowiednio do ilości kotletów (mi wyszło 7 kotlecików). Pieczarki umyć pokroić w plasterki i odparować na patelni, posolić. Podsmażyć na łyżce masła i przestudzić. Dodać pietruszkę i wymieszać. Dłonie zwilżyć wodą i rozpłaszczać kulki mięsne. Na placuszki nakładać przestudzone pieczarki, marchew, paprykę i słupki boczku. Zawinąć brzegi i formować kotleciki. Panierować w bułce i smażyć na rozgrzanym oleju ok 10 minut na wolnym ogniu. Do środka kotletów można także dodać paski ogórków konserwowych.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Papryka Pieczarki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować