Nadziewane ogórki

5 (162 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 30 min

Moi bliscy lubią, gdy ogórki wypełniam też inną sałatką, np. z pomidorków koktajlowych, fety i oliwek.

  • 30 min

Składniki:

  • 2 długie ogórki
    10 dag żółtego sera
    1/2 szkl. groszku z puszki
    1/2 szkl. posiekanej rzeżuchy
    2 łyżki naturalnego jogurtu
    2 łyżki majonezu
    sól, cukier
    czarny i zielony pieprz
Wystaw ocenę:

5 (162 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Nadziewane ogórki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Nadziewane ogórki 1. Ser kroimy w kostkę. Ogórki myjemy, obieramy i przekrawamy wzdłuż na pół. Wydrążamy, zostawiając grube brzegi. Odwracamy wgłębieniem
    do dołu, aby pozbyć się soku.
  • Nadziewane ogórki 2. Do salaterki wsypujemy groszek, dodajemy rzeżuchę, ser, majonez i jogurt. Mieszamy. Doprawiamy cukrem, solą i pieprzem. Mieszamy. Sałatką wypełniamy ogórki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ogórek Ser żółty Groszek

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować