Nadziane schabiki (z pieczarkami, papryką i cebulką)

0 (0 ocen)

  • 50 min

Tak przygotowane schabiki polecam w szczególności jako ciepłą przekąskę na imprezy. Jako pierwsze znikają ze stołu :)

  • 50 min

Składniki:

  • -3/4 kg schabu bez kości
    -300 g pieczarek
    -2 duże cebule
    -1/2 czerwonej papryki
    -papryka słodka mielona
    -majeranek
    -sól i pieprz
    -olej do smażenia
    -wykałaczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Nadziane schabiki (z pieczarkami, papryką i cebulką) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1 1. Cebulę i paprykę kroimy w drobną kostkę. Podsmażamy na niewielkiej ilości oleju na rumiano.
  • 2 2. Gdy cebulka się zrumieni dodajemy obrane i pokrojone w kostkę pieczarki. Solidnie doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy ok 10 minut od czasu do czasu mieszając, aż odparuje woda. Farsz studzimy.
  • 3 3. W czasie gdy farsz stygnie schab rozbijamy przez folię na plastry.
  • 4 4. Plastry schabu z jednej strony nacieramy papryką słodką, z drugiej majerankiem.
  • 5 5. Na plastrach schabu od strony majeranku układamy farsz.
  • 6 6. Zwijamy roladkę i spinamy wykałaczkami, aby farsz się nie wydostał. Smażymy na rozgrzanym oleju (tak by przykrył połowę roladek) po 7 minut z każdej strony. Po usmażeniu odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Papryka Pieczarki Schab Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować