1. Przepis sama wymyśliłam, nadzienie w pierś kurczaka włożyłam, następnie go wysmażyłam makaron razowy i warzywa zielone dołożyłam. Całość świetnie się komponuje i oryginalnie smakuje.
40 min
Składniki:
3 łyżki musztardy starofrancuskiej
oliwa z oliwek,
sól, pieprz kolorowy,
100 g fasolki szparagowej,
100 g brokułów,
150 ml przeciery pomidorowego,
4 plastry sera żółtego wędzonego
oliwki nadziewane papryką,
mąka pełnoziarnista,
zielona pietruszka.
Nadziane roladki z kurczaka z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety z kurczaka, przekrajamy wzdłuż na dwie części, rozbijamy.
2.Musztardę, oliwę, sól pieprz mieszamy i smarujemy filety, wstawiamy do lodówki na 1 godz.
3.Na każdy płat filetu, kładziemy plaster sera, oliwki i zwijamy na roladę. Obtaczamy w mące i smażymy.
4.Gotujemy makaron al dente, a warzywa w na parze. Na patelni podgrzewamy przecier pomidorowy, dodajemy łyżkę sosu sojowego, oliwki i pieprz. Makaron mieszamy w sosie pomidorowym.
5.Na talerz nakładamy makaron, warzywa, roladki z kurczaka, przyozdabiamy dodajemy pietruszkę i gotowe. Smacznego
Komentarze