Bułka dzięki przyprawie do pizzy smakuje jak pizza ;) Jest smaczna.Miałam zrobić z kiełbaską ale córka wolała z parówką i wyszo smacznie ,zjadła ze smakiem :)
Składniki:
1 sztuka bagietka o śr.28-30cm
1/3 papryki czerwonej
1/3 papryki zielonej
1/3 papryki żółtej
2 cienkie parówki (ja miałam bananowe)
SKŁADNIK DODATKOWY:
100g sera mozzarella tartego
olej do smażenia ok.2 łyżki
Przyprawy:
Sól morska,pieprz świeżo mielony,czosnek granulowany,przyprawa do pizzy wg.uznania
PONADTO:
Folia aluminowa
Nadziana bagietka na gorąco - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Papryki i parówki kroimy w kosteczkę.Podsmażamy na rozgrzanym oleju z dodatkiem przypraw do lekkiej miękkości papryk-odstawiamy.
2.Farsz przekładamy do miski dodajemy ser mozzarella i całość mieszamy.
3.Z bagietki odcinamy końcówki i wydrążamy z nich miąższ.Następnie napychamy do bułki farsz ugniatając łyżką.Zawijamy w folię aluminiową i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180*C przez 15 minut.
4.Po tym czasie rozwijamy (Uwaga gorące!!!) kroimy na kromeczki i podajemy np. z ulubionym sosem :)
Porady
Z tej porcji farszu możemy napełnić dwie bagietki :)
Komentarze