Muszle z masą makową

0 (0 ocen)

Potrawa może stanowić danie wigilijne lub być przystawką na świątecznym stole.

Składniki:

  • Składniki:
    - 1 szklanka maku,
    - ¾ szklanki słodkiej śmietanki,
    - 10 dag cukru,
    - 4 łyżki miodu,
    - 1 kieliszek rumu,
    - Bakalie (rodzynki, skórka z pomarańczy, orzechy, żurawina),
    - 25 dag makaronu muszla,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Musy

Muszle z masą makową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mak sparzamy, odcedzamy, studzimy i mielimy 2 razy. Następnie łączymy go ze śmietanką, cukrem, miodem. Dokładamy rum. Całość łączymy z bakaliami.
    Muszle gotujemy w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu napełniamy je masą makową.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie Wigilia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować