Muszle z krewetkami, avocado i truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z małsa mąki i żółtka oraz odrobiny soli zagniatamy szybko ciasto i wkładamy owinięte w folię na godzinę do lodówki. Następnie wyjmujemy , rozwałkowujemy na grubość 0,5 cm i oblepiamy nim duże muszle owinięte folią aluminiową. Pieczemy w piekarniku ok 20 minut do uzyskania złotego. Wyjmujemy z piekarnika, czekamy 5 minut i zdejmujemy ostrożnie z muszli, studzimy.
2.Krewetki mieszamy czosnkiem przeciśniętym przez praskę, dodajemy łyżkę oliwy i odstawiamy w chłodne miejsce na godzinę. Następnie smażymy krótko na dobrze rozgrzanym oleju.
3.Avocado obiermy i kroimy w półpasterki. Truskawki kroimy na pół.
4.W muszlach układamy rukolę, avocado, truskawki i krewetki, polewamy słodko-pikantnym sosem chili. Podajemy.
Komentarze