Muszle z tuńczykiem

0 (0 ocen)

  • 40 min

Pyszny tuńczyk na ciepło.

  • 40 min

Składniki:

  • 250g makaronu muszelki
    2 puszki tuńczyka w sosie własnym
    kilka pieczarek
    1 średnia cebula
    kilka pomidorków koktajlowych
    trochę wody
    łyżka keczupu
    łyżka śmietany
    szczypiorek

Muszle z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule pokroić w kostkę i zeszklić na oleju, pieczarki pokroić w plastry. Dodać do cebuli. Smażyć na małym ogniu około 5 min. Pomidorki sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki. Pokroić w ćwiartki. Dodać do pieczarek i cebuli,a następnie tuńczyka. Wlać trochę wody i dusić na małym ogniu. Doprawić sola i pieprzem. Dodać po łyżce keczupu i śmietany. Wymieszać. W między czasie ugotować makaron. Wymieszać go z sosem. Posypać szczypiorkiem.

Porady

można podać makaron polany sosem, nie trzeba mieszać wcześniej - wersja jak na zdjęciu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy