Muszle makaronowe nadziewane szpinakiem

4.5 (187 ocen)

  • 30 min

Proste i szybkie danie. Dla miłośników makaronu.

  • 30 min

Składniki:


  • makaron muszelki 1/2 opakowania
    szpinak świeży 200 g
    ząbki czosnku 1-2
    sól i pieprz
    twaróg 1 kostka
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Muszle makaronowe nadziewane szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak umyć i posiekać. Smażyć na rozgrzanej oliwie aż zmięknie. Dodać rozdrobniony twaróg, wymieszać i smażyć minutę.Przyprawić solą, pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Nadziewać muszle farszem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować