Muszle faszerowane łososiem, mascarpone i szpinakiem

4.51 (172 ocen)

  • 40 min

To połączenie smaków po prostu zachwyca. Zrobiłam je dziś po raz pierwszy ale na pewno nie ostatni, bo smakują tak wspaniale, że nawet się tego nie spodziewałam. Polecam na romantyczną kolację we dwoje, imprezy, czy uroczystości. Na pewno każdego zachwycą.

  • 40 min

Składniki:

  • -20 sztuk makaronu duże muszle (conchiglioni)
    -250 g świeżego szpinaku baby
    -150 g łososia wędzonego na gorąco
    -150 g serka mascarpone
    -3 ząbki czosnku
    -sól i pieprz
Wystaw ocenę:

4.51 (172 ocen)

Muszle faszerowane łososiem, mascarpone i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1 1. Szpinak wrzucamy na patelnię, podlewamy dwiema łyżkami wody. Dusimy na wolnym ogniu aż zmięknie.
  • 2 2. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, dokładnie mieszamy, podsmażamy chwilę, studzimy. Po ostudzeniu odciskamy wodę.
  • 3 3. Szpinak mieszamy z serkiem mascarpone i pokrojonym na kawałki łososiem. Farsz doprawiamy solą i pieprzem i jeszcze raz mieszamy.
  • 4 4. Farszem napełniamy ugotowane, zahartowane zimną wodą i odcedzone muszle. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować