Mus z pstrąga

5 (194 ocen)

  • 30 min

Zainspirowany przepisem postanowiłem zrobić swoją wersję

  • 30 min

Składniki:


  • 2 łyżeczki żelatyny
    wędzony pstrąg
    biały pieprz
    łyżka soku z cytryny
    150 ml śmietanki 30 %
Wystaw ocenę:

5 (194 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Mus z pstrąga - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żelatynę namoczyłem w ciepłej wodzie i odstawiłem. Filety obrałem ,dokładnie oczyściłem z ości i rozdrobniłem widelcem. Oprószyłem białym pieprzem i skropiłem sokiem z cytryny. Śmietanę ubiłem na sztywno i wraz z ostudzoną żelatyną dodałem do pstrąga i dokładnie wymieszałem na jednolitą masę. Wstawiłem do lodówki na godzinę. Podałem z świeżo pieczoną bagietką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować