Mus z białej czekolady i kremówki

4.5 (186 ocen)

  • 15 min

Uprzedzam, to deser dla prawdziwych wielbicieli białej czekolady (czyt. m.in. dla mnie!) :)Słodki, delikatny, o cudownej konsystencji...

  • 15 min

Składniki:

  • 200g dobrej, białej czekolady
    2 żółtka
    200g kremówki
    1/4 szklanki mleka
    owoce, np. brzoskwinie, morele...
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Kremówka Desery

Mus z białej czekolady i kremówki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę łamiemy na mniejsze kawałeczki.

    Żółtka lekko rozcieramy.

    Podgrzewamy 1/4 szklanki mleka i wlewamy do żółtek, chwilę mieszamy. A następnie wlewamy masę do rozdrobnionej czekolady i dokłdnie mieszamy, aż do jej całkowitego rozpuszczenia. Ja postawiłam garnek na chwilkę na mały gaz, żeby szybciej otrzymać porządaną konsystencję. Delikatnie studzimy.

    Ubijamy kremówkę i dodajemy ją do masy. Rozlewamy do pucharków lub foremek i wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Przed podaniem dekorujemy owocami ;)

    Siadamy wygodnie w fotelu, zamykamy oczy, wyłączamy myślenie i delektujemy się tą błogą chwilą....taaaak...życie jest piękne....! ;)

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować