Mus truskawkowy na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.truskawki dojrzałe obrać, opłukać, kilkanaście zostawić do ozdoby, truskawki dobrze zmiksować w pojemniku blendera
2.zmiksowane truskawki przełożyć do naczynia i mikserem zmiksować z jogurtem gęstym, serkiem homogenizowanym waniliowym na masę gładką
3.galaretkę truskawkową, 2 łyżeczki żelatyny rozmieszać w 250 ml gorącej wody i wystudzoną wlać do masy i dobrze zmiksować
4.forma silikonowa 22 cm - wlać masę do formy, poukładać biszkopty lekko je wciskając w masę
5.powkładać kostki czekolady nadziewanej orzechami, schować do lodówki do stężenia
6.truskawki pozostałe dać na wierzch, galaretkę agrestową z 1 łyżeczką żelatyny rozmieszać w 600 ml gorącej wody i tężejącą galaretkę wlać na masę, schować do lodówki najlepiej na całą noc, deser wyłożyć na talerz
Komentarze