Mus pomarańczowo-dyniowy z orzechami

0 (0 ocen)

Aromatyczny mus dyniowo- pomarańczowy posypany posiekanymi orzechami włoskimi. Palce lizać! Polecam ;)

Składniki:

  • 300 ml śmietanki kremówki 30%

    3-4 łyżki miodu

    3 łyżki serka mascarpone

    200 g puree z dyni, np. domowej roboty

    skórka otarta z 1 pomarańczy

    3 łyżki soku z pomarańczy

    1 łyżeczka cynamonu

    garść orzechów włoskich

Mus pomarańczowo-dyniowy z orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śmietankę ubić na sztywno, dodać miód, cynamon, serek mascarpone, puree z dyni, skórkę oraz sok z pomarańczy. Wszystko dobrze zmiksować. Tak przygotowany mus przełożyć do 4 szklanek/pucharków. Wierzch posypać posiekanymi orzechami. Smacznego!

Porady

Przepis na 4 porcje

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy