Mus pomarańczowy.

4.5 (158 ocen)

Ponieważ przy pieczeniu torciku orzechowego zostały białka ,proponuję wykorzystać je do przygotowania bardzo delikatnego musu pomarańczowego .

Składniki:

  • 3 pomarańcze
    6 białek
    2 łyżki soku z cytryny
    2 łyżki cukru pudru
    2 łyżeczki żelatyny
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Desery

Mus pomarańczowy. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z umytych pomarańczy wycisnąć sok i dodać cukier.
    Żelatynę rozpuścić w 2 łyżkach ciepłej wody.
    Z białek ubić pianę ,a pod koniec ubijania dodać sok z cytryny oraz stopniowo sok z pomarańczy i rozpuszczoną żelatynę.
    Gotowy mus nakładamy do czarek lub na półmisku. Dekorujemy owocami. Mus należy ochłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować