Doskonały, delikatny mus, niezwykle łatwy do przygotowania. Idealny dla tych, którzy sądzą, że desery wymagają wielkiego wysiłku kulinarnego – ten mus nie może się nie udać. polecamy
Mus pomarańczowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z umytych pomarańczy wycisnąć sok (0,75szklanki) i dodać cukier puder.
2.Żelatynę rozpuścić w 2 łyżkach gorącej wody. Galaretkę pomarańczową rozpuścić w 1 szklance wrzącej wody.
3.Z białek ubić pianę ,a pod koniec ubijania dodać sok z cytryny oraz stopniowo sok z pomarańczy i rozpuszczoną żelatynę. Na sam koniec wlewamy tężejącą galaretkę.
4.Gotowy mus nakładamy do pucharków. Dekorujemy pomarańczami i czekoladą. Mus należy schłodzić około 10 minut w lodówce.
Smacznego:)
Komentarze