Mus jogurtowy z crunchy i owocami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Deser jest pyszny i szybki w przygotowaniu. Jego smak można dostosować do własnego gustu. To od Was zależy jakiego jogurtu i owoców użyjecie.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • (1-2 porcje)
    250 ml jogurtu owocowego (dowolny smak)
    100g crunchy (mogą być zwykłe płatki błyskawiczne lub pokruszone ciasteczka)
    2 garście owoców (u mnie czereśnie i maliny) (*)
    1 łyżeczka żelatyny

Mus jogurtowy z crunchy i owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody i po ostudzeniu zmiksować (do puszystości) z jogurtem.
    (Można dodać kawałki owoców lub zmiksować je razem z jogurtem.)
  • 2. Mus układać warstwowo i na przemiennie z płatkami.
  • 3. Deser schłodzić w lodówce.

Porady

(*) Owoce dodać do musu, układać z crunchy lub obłożyć nimi wierzch.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy