Mus kalafiorowy

4.49 (177 ocen)

  • 30 min

Puree z kalafiora lub mus to wyśmienity dodatek do mięsnego obiadu. Na tym puree można ułożyć mięso obiadowe. Mus jest aksamitny i maślany o aromacie gałki muszkatołowej, lekko cytrynowy

  • 30 min

Składniki:

  • • 1 kalafior
    • 1 szklanka mleka
    • 50 g masła
    • 2 łyżki soku z cytryny
    • sól, pieprz do smaku
    • 1/2 łyżeczki kurkumy
    • gałka muszkatołowa do smaku
Wystaw ocenę:

4.49 (177 ocen)

Zobacz również:

Mus Musy Dania główne Puree

Mus kalafiorowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Kalafior podzielić na różyczki, zalać mlekiem, dodać sól i kurkumę.
    • Gotować ok. 15 minut.
    • Odlać mleko, dodać masło i zmiksować.
    • Przyprawić mus sokiem z cytryny, gałką muszkatołową i pieprzem.

Porady

Może to być również samodzielne danie na kolację.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalafior

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować