Mus dyniowo jabłkowy

0 (0 ocen)

Mus dyniowo jabłkowy idealnie nadaje się do gofrów, naleśników, deserów. Jest tak pyszny, że ja czasem wyjadam go łyżkami.

Składniki:


  • 4 jabłka
    4 łyżki cukru
    1 łyżka soku z cytryny
    cynamon
    gałka muszkatołowa
    1 szklanka puree z pieczonej dyni

Mus dyniowo jabłkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka umyć, obrać, przekroić i usunąć gniazda nasienne a następnie pokroić na mniejsze kawałki. Wrzucić do garnka, wsypać cukier, gałkę muszkatołową, cynamon oraz dodać łyżkę soku z cytryny. Wymieszać i smażyć przez około 10 minut.

    Po tym czasie dodać puree z dyni i na małym ogniu smażyć jeszcze przez jakieś 10, 15 minut co jakiś czas mieszając.

    Następnie zblendować całość. Ja zrobiłam to niezbyt dokładnie, bo chciałam mieć małe kawałeczki jabłka.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy