Mus bezowy z kiwi

5 (156 ocen)

  • 10 min

Delikatny deser z owocami kiwi. Mniam!

  • 10 min

Składniki:

  • 5 małych bez
    200ml kremówki
    2 kiwi
    2 kostki czekolady mlecznej
Wystaw ocenę:

5 (156 ocen)

Zobacz również:

Desery Beza Mus Musy Bita śmietana

Mus bezowy z kiwi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kremówkę ubijamy aż osiągnie sztywną konsystencję. Pod koniec ubijania wkruszamy 4 bezy i mieszamy dokładnie.

    Obieramy kiwi i kroimy na małe kawałeczki, zostawiając dwa plasterki do dekoracji.

    Pokrojone kiwi układamy na dnie miseczek, pucharków lub kieliszków do szampana, obsypujemy je okruszkami jednej bezy, następnie wykładamy bitą śmietanę z kawałeczkami bez i dekorujemy startą mleczną czekoladą.

    Odłożone plasterki kiwi nakładamy na ścianki pucharków czy kieliszków.

    Schładzamy dwie godziny w lodówce.

    Jedną porcję dajemy ukochanej osobie a drugą... wcinamy sami :)

    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bita śmietana Kiwi

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować