Mus czekoladowy mrożony

4.5 (184 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Polecam ten mus każdemu, kto uwielbia słodycze. Jest łatwy w przygotowaniu, smaczny i orzeźwiający.

Składniki:

  • ● 25 dag mlecznej czekolady
    ● 2 szklanki śmietany kremówki
    ● 2 jajka
    ● 2 łyżki cukru pudru
    ● 1 opakowanie cukru waniliowego
    ● dowolne owoce lub konfitury do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Desery

Mus czekoladowy mrożony - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mus czekoladowy mrożony 1. Połamaną na kawałki czekoladę
    podgrzewamy w kąpieli
    wodnej na małym ogniu, stale
    mieszając, aż powstanie jednolita
    masa.
  • Mus czekoladowy mrożony 2. Jajka rozkłócamy, wlewamy
    do czekolady. Mieszamy i podgrzewamy
    (nie wolno zagotować!),
    aż masa zgęstnieje. Masę
    studzimy do temperatury
    pokojowej.
  • Mus czekoladowy mrożony 3. Śmietanę kremówkę ubijamy
    z cukrami, łączymy z masą czekoladową
    i przelewamy do pucharków.
  • Mus czekoladowy mrożony 4. Mus wstawiamy na godzinę
    do zamrażalnika. Przed podaniem
    dekorujemy owocami lub
    ulubionymi konfiturami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować