Murzynek bez jajek z masą orzechową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.CIASTO:
Mąkę, cukier, sodę i kakao mieszamy. Margarynę rozpuszczamy i studzimy. Mieszamy wszystkie składniki i wylewamy na blachę wyłożoną papierem. Na wierzchu układamy owoc. Pieczemy 30 minut.
2.MASA ORZECHOWA:
Mleko zagotowac i dodac kaszę ciągle mieszając. Orzechy drobno posiekać lub przepuścić przez maszynkę i wymieszać z kaszą manną. Dodać cukier, cukier waniliowy i rum. Ostudzić.
3.KREM: Margarynę rozetrzeć. Jajka ubijamy z cukrem, ubite wlewamy powoli do margaryny cały czas mieszając.
4.Gotowy krem łączymy z masą orzechową i wykładamy na ostudzone ciasto. Posypujemy zmielonymi orzechami.
Komentarze