Murzynek z dzemem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Utrzeć żółtka z cukrem, cukrem wanilinowym i margaryną. Mąkę przesiać, dodawać do masy na przemian ze śmietaną, dodać dżem i sodę oczyszczoną. Białka ubić dodać do ciasta wymieszać łyżką. Formę wielkości 38 na 27 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. Piec 40 min.
Wystudzić przekroić na dwie części. Przełożyć śmietaną.
Krem wykonanie:)
Ser rozetrzeć, Śmietanę ubić z cukrem i śmietan fixem. Dodać śmietanę do sera, wymieszać.
Polewa czekoladowa:)
1 czekolada gorzka
2 łyżki śmietany
Garnek z czekoladą i śmietaną wstawić do rondla z gorącą wodą, mieszać do rozpuszczenia się czekolady. Polewą posmarować ciasto, udekorować kleksami ze śmietany.
Komentarze