Murzynek z czarną porzeczką

4.49 (181 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Szybkie i pyszne ciasto z czarną porzeczką i migdałami...

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 250 g margaryny
    1,5 szklanki mąki pszennej
    4 jajka
    1 szklanka cukru
    32 g cukru waniliowego
    2 łyżki ciemnego kakao
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    50 g startej gorzkiej lub mlecznej czekolady
    25 dag czarnej porzeczki
    50 g płatków migdałowych
    polewa czekoladowa do dekoracji.
Wystaw ocenę:

4.49 (181 ocen)

Murzynek z czarną porzeczką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przed pieczeniem 1. Miękką margarynę ucieram na puch z cukrem i cukrem waniliowym dodaję po jednym jajku każde kolejne wbijam dopiero gdy pierwsze dobrze
    połaczy się z masą.
    Mąkę mieszam z proszkiem do pieczenia i kakao,dodaję do masy cały czas ucierając.Pod koniec wsypuję startą na tarce czekoladę mieszam i wykładam ciasto do
    wyłożonej pergaminem keksówki o wym 12/39 cm.
    Porzeczki myję osuszam posypuję wierzch ciasta w formie na przemian z płatkami migdałowymi.
    Piekę w temp 180*c przez 50 minut.
    Po wystudzeniu dekoruję kleksami polewy czekoladowej.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czarna porzeczka Czekolada Migdały Płatki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować