Mufinki z jajek i warzyw

0 (0 ocen)

  • 30 min

Doskonale śniadanie lub kolacja. Wyśmienite danie dla dzieci i dorosłych.

  • 30 min

Składniki:

  • Porcja na około 8 mufinek
    4 jajka
    Po ćwiartce czerwonej i żółtej papryki
    Pół pomidora
    Szczypiorek
    Ćwiartka czerwonej lub białej cebuli
    Sól i pieprz
    Metalowa foremka do mufinek

Mufinki z jajek i warzyw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa drobno kroimy, jajka mieszamy w misce dodajemy sól i pieprz.
    Na dno foremek układamy po troche pokrojonych warzyw , następnie zalewamy jajkami. Nie po same brzegi gdyż jajka urosną.Zapiekany w temperaturze 180 stopni przez około 15 minut. ( lub do momentu az jajka sie zetną ). Ozdabiamy szczypiorkiem lub świeżymi kiełkami. Podajemy ciepłe z kromkami chleba.

Porady

Doskonale rownież z dodatkiem łososia wedzonego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy