Muffinki sernikowe z owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W rondelku na małym ogniu roztopić margarynę, dodać kakao i cukier. Wymieszać do rozpuszczenia się składników i zagotować. Odstawić i ostudzić, następnie dodać konfiturę, jajka, przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszać do połączenia się składników.
Twaróg przekładamy do miski i mieszamy z cukrem, budyniem, jajkiem i olejem rzepakowym. W razie konieczności dosładzamy.
Papilotki na muffinki rozkładamy do formy na muffinki. Nakładamy po łyżce ciasta czekoladowego, resztę foremek uzupełniamy masą serową. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 *C, przez około 30 minut. Serniczki po upieczeniu trochę opadną.
Studzimy na metalowej kratce.
Bardzo zimną śmietanę ubijamy robotem z cukrami na sztywno, następnie dalej ubijając dodajemy rozgniecione maliny i wlewamy ostudzoną żelatynę. Dokładnie mieszamy. Odkładamy do lodówki na 15 minut.
Stężałą śmietanę nakładamy do szprycy i dekorujemy serniczki, posypujemy owocami.
Smacznego.
Komentarze