Muffinki podwójnie czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotuj muffinki. W jednym naczyniu wymieszaj składniki suche, w drugim mokre. Mokre wlej do suchych i wymieszaj krótko, tylko do połączenia składników. Na koniec wmieszaj kawałki czekolady.
2.Foremkę do muffinek wyłóż papilotkami, do każdej nałóż porcję ciasta (do 3/4 wysokości papilotki). Piecz około 20 minut (do suchego patyczka) w temp. 200 stopni.
3.Przygotuj krem. Serek mascarpone zmiksuj dokładnie z nutellą. Rozdziel ciasteczka Oreo (około 5 markiz) na pół i zeskrob mleczne nadzienie. Same ciasteczka wrzuć do malaksera i zetrzyj na proszek. Każda muffinkę posmaruj na wierzchu kremem, a następnie obtaczaj dokładnie w posypce z ciasteczek. Na wierzchu połóż malinę lub gałązkę czerwonej porzeczki.
Komentarze