Muffinki owsiano-bakaliowe

0 (0 ocen)

Pyszne muffinki z płatkami owsianymi, jęczmiennymi i różnymi bakaliami nawet osoby na diecie mogą się na nie skusić.

Składniki:

  • Składniki mokre:
    2 łyżki miodu
    2 łyżki oleju
    1 jajko
    4 łyżki jogurtu naturalnego

    Składniki suche:
    1 szklanka płatków owsianych
    1/2 szklanki płatków jęczmiennych
    1 łyżka siemienia lnianego
    1 łyżka słonecznika łuskanego
    1 łyżka rodzynek
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    1 jabłko
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Muffinki

Muffinki owsiano-bakaliowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W jednej misce łączymy ze sobą składniki mokre czyli jajko, miód, jogurt naturalny oraz olej, a w drugiej składniki suche czyli: płatki owsiane, płatki jęczmienne, pestki słonecznika, siemię lniane, jabłko obrane i pokrojone w drobną kosteczkę, rodzynki oraz proszek do pieczenia.

    Potem łączymy wszystko razem, dajemy do foremek na muffinki i zapiekamy w temperaturze 180 stopni około 20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować