Muffinki marmurkowe

0 (0 ocen)

pychota :) mojej córeczce bardzo smakowały

Składniki:

  • 250 g jogurtu naturalnego
    1 szklanka cukru
    3/4 szklanki oleju
    2 szklanki mąki
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    3 jajka
    2 łyżki kakao
    1 cukier waniliowy

Muffinki marmurkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki (oprócz kakao) przełożyć do miski. Dobrze wyrobić, najlepiej mikserem, na jednolitą masę. Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej z nich dodać 2 łyżki kakao i dobrze wymieszać. Do papilotek wkładać łyżką porcje ciasta. Raz jasne, raz ciemne. Papilotki napełnić w ten sposób ciastem do 3/4 ich wysokości. Piec 25-30 minut w 180 st C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy