Muffinki kokosowo - truskawkowe z białą czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masło roztapiamy i studzimy. Truskawki myjemy, lekko osuszamy, pozbawiamy szypułek i kroimy w kostkę.
2.W jednej misce mieszamy składniki suche: mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, cukier i wiórki kokosowe, w drugiej misce mieszamy składniki mokre: roztopione chłodne masło, śmietanę i jajka. Następnie łączymy składniki suche i mokre, pobieżnie mieszamy i dodajemy truskawki. Mieszamy całość. Nakładamy ciasto do papilotek umieszczonych w formie do muffinek do 2/3 ich wysokości i wstawiamy formę do piekarnika. Pieczemy ok. 25min w 180ºC.
3.Gotowe muffinki odstawiamy do ostygnięcia. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej, ozdabiamy muffinki i dekorujemy truskawkami.
Komentarze