Muffinki kokosowo - truskawkowe z białą czekoladą

0 (0 ocen)

Mają cudowny zapach, a jeszcze lepiej smakują.

Składniki:

  • 2,5 szkl mąki pszennej
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    3/4 szkl drobnego cukru
    100g wiórków kokosowych
    100g masła
    4 łyżki kwaśnej śmietany
    4 jajka
    10 – 12 sztuk średnich truskawek + kilka do dekoracji
    1 tabliczka białej czekolady
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Muffinki

Muffinki kokosowo - truskawkowe z białą czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło roztapiamy i studzimy. Truskawki myjemy, lekko osuszamy, pozbawiamy szypułek i kroimy w kostkę.
  • 2. W jednej misce mieszamy składniki suche: mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, cukier i wiórki kokosowe, w drugiej misce mieszamy składniki mokre: roztopione chłodne masło, śmietanę i jajka. Następnie łączymy składniki suche i mokre, pobieżnie mieszamy i dodajemy truskawki. Mieszamy całość. Nakładamy ciasto do papilotek umieszczonych w formie do muffinek do 2/3 ich wysokości i wstawiamy formę do piekarnika. Pieczemy ok. 25min w 180ºC.
  • 3. Gotowe muffinki odstawiamy do ostygnięcia. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej, ozdabiamy muffinki i dekorujemy truskawkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować