Muffinki jagodowe z białą czekoladą

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszne i lekkie babeczki, idealne na upalny dzień.

  • 30 min

Składniki:

  • 1szklanka maślanki
    pół szklanki oleju
    1 jajko
    1 szklanka mąki
    1 szklanka cukru
    pół łyżeczki proszku do pieczenia
    tabliczka białej czekolady
    2 szklanki jagód

Muffinki jagodowe z białą czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do jednej miski wsypujemy wszystkie suche składniki i dokładnie mieszamy łyżką. Następnie do drugiej miski wbijamy jajko i wlewamy mleko i olej i wszystko razem mieszamy widelcem. Później mokre składniki przelewamy do suchych, dodajemy jagody i posiekaną, białą czekoladę i znów dokładnie mieszany. ( proszę się nie denerwować gdy jagody zaczną puszczać sok :) )
    Następnie formę na muffiny wykładany papilotkami, nalewamy ciasto do ok. 3/4 wysokości i wkłamy do rozgrzanego piekarnika do 180°C na ok. 15 min.
    Smacznego ! ☺

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy